Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloeren keuken (hout)

Keukenvloeren zijn er in alle soorten en maten. Maar voor een goede isolatie is het van belang een goede selectie te maken uit de vele keukenvloeren die er zijn.

Hoe kies je een keukenvloer?

Natuurlijk is het fijn als de keukenvloer mooi is voor het oog, maar voor de portemonnee is het belangrijker dat de vloer bijdraagt aan een goed geïsoleerd huis. De vloer bedraagt ten slotte een groot gedeelte van de oppervlak van de binnenkant van het huis en kan daarom een grote warmtelek zijn. Wanneer je gaat kijken voor een houten vloer, zorg dan dat de dikte van het hout groot genoeg is, evenals de dichtheid van het hout. Voor de rest is het van belang dat je de vloer goed behandeld met een was- of een laklaag zodat rottingsprocessen of wegeten door houtvretende insecten, zoveel mogelijk worden voorkomen. Bij het op deze manier goed onderhouden van het hout, ontstaan er dus zo min mogelijk gaten waardoor er warmte kan weglekken via de vloer.

Waar let je op bij het kopen van een houten vloer?

Om te zorgen dat de vloer van een goed isolerend karakter is, moet je bij het kopen van de vloer al op bepaalde zaken letten. Zo is het van belang dat je erop let dat er nog geen wegeten van het hout heeft plaatsgevonden door houtetende insecten, zoals houtwormen. Dit kan je zien aan of er wel of geen gaten in het hout zitten. Ten slotte is het belangrijk dat de vloer goed gelegd wordt. Want naast te kwaliteit van het hout zelf, is de manier waarop het hout gelegd wordt, ook van cruciaal belang in het optimaal isoleren van je woning.

 

Offertes van specialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten