Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Lage energiewoning

Zoals de naam het al zegt is een lage energiewoning een woning waar de hoeveelheid energie met betrekking tot verwarming en koeling kleiner of gelijk is aan 30 kWh/m² per vloeroppervlakte in een huis. Een energieverbruik van 30 kWh/m² per vloeroppervlakte voor het verwarmen en het koelen van een huis is nou niet echt veel. Helemaal als je je woning wilt gaan aanpassen, is het lastig om deze lage hoeveelheid aan energie te bereiken.

Hoe bouw je een lage energiewoning?

In de onderstaande opsomming vertellen we je waar een lage energiewoning aan moet voldoen en hoe jij die het beste kan bereiken:

  • Het huis moet compact ontworpen zijn. Wanneer je te doen hebt met grote ruimtes is er vaak veel energie nodig om de ruimte te verwarmen. Ook moet het huis luchtdicht zijn.
  • Het isoleren van de woning. Door de woning goed te isoleren komt er geen warmte en kou van buitenaf naar binnen. Dit bespaart een hoop energiekosten, omdat je de verwarming een standje lager kunt zetten.
  • Hoe staat het huis ten opzicht van de zon? De zon kan veel warmte met zich mee brengen die goed bruikbaar kan zijn. Wanneer je hier optimaal gebruik van maakt, kun je een hoop centen op de energierekening besparen.

Wat zijn de voordelen van een lage energiewoning?

De woningen die aan de eisen van een lage energiewoning voldoen, zijn nog echt uniek in Nederland. Dit betekent dat je woning meer waard zal zijn, wat natuurlijk altijd nog eens goed uit kan komen. Daarbij bespaar je enorm veel op de energierekening en mag je jezelf een klopje op je schouder geven dat je een bijdrage levert aan het verminderen van het C02. Dat zouden meer mensen moeten doen!

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten