Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Levensduur isolatieglas

Ben je van plan om een investering te doen in isolatieglas? In dat geval zal je graag een duidelijk beeld willen hebben over de te verwachten levensduur. De levensduur van het isolatieglas van je keuze wordt sterk beïnvloed door diverse factoren. Er dient wat dit betreft rekening te worden gehouden met bijvoorbeeld de manier waarop de plaatsing is gebeurd, maar ook met een mogelijke coating.

Garantie op isolatieglas

Wanneer je er voor kiest om isolatieglas aan te kopen en te laten plaatsen door een gespecialiseerd isolatiebedrijf kan je er doorgaans rekening mee houden dat deze je een garantie zal toekennen van 10 jaar. Het is echter niet omdat er 10 jaar garantie wordt gegeven dat dit ook meteen de levensduur van de beglazing is. Afhankelijk van het type isolatieglas die je hebt aangekocht kan je vaak zonder probleem rekening houden met een levensduur van tussen de 20 en 30 jaar. Zelfs dan kan het glas nog steeds prima dienst doen, maar het risico bestaat dat er vocht kan doorbreken tot in de spouw van het glas waardoor er wazige plekken ontstaan.

Factoren die van invloed zijn op de levensduur

In principe kunnen we gerust stellen dat je twee keer in je leven een investering zal moeten doen in isolatieglas. Wanneer je hier rekening mee houdt zal je steeds een zo optimaal mogelijk voordeel ontvangen. Wat de levensduur van het door jou aangekochte isolatieglas exact zal zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • De eventuele coating die is aangebracht
  • De manier waarop het glas in de sponning is geplaatst

Bij de plaatsing van isolatieglas dient er rekening mee te worden gehouden dat de kitrand van de afstandhouder zo min mogelijk in contact komt met vocht. Op deze manier zorg je er voor dat ook jouw dubbel glas over een zo optimaal mogelijke levensduur zal beschikken.

 

Offertes van glaszetters ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters