Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Loodslabben

Een niet vaak verwachte maar zeker voorkomende oorzaak van beperkte huisisolatie is het scheuren of vernield raken van loodslabben. In de bouw worden loodslabben gebruikt om twee oppervlakken die niet in elkaars verlengde liggen, tegen elkaar af te dichten.

Waar worden loodslabben gebruikt?

Zoals al genoemd worden loodslabben dus gebruikt om twee oppervlakken tegen elkaar af te dichten. Denk hierbij aan het dak en de dakkapel of het dak en de schoorsteen. De loodslabben zorgen er dan voor dat de spleet die normaal zou ontstaan tussen de oppervlaktes in dit geval waterdicht blijft. Maar dit is niet het enige waar loodslabben goed voor zijn. Mits goed bevestigd, helpen loodslabben ook bij een goede isolatie van het huis. Immers, elke kier en spleet helpt bij het lekken van warmte en als die met loodslabben worden afgedicht, dan is dit niet meer mogelijk.

Hoe kan je je loodslabben vervangen in geval van schade?

Het vervangen van een loodslab is een klus die gevaarlijker is dan die moeilijk is. De loodslab vervangen is een kwestie van de oude loodslab verwijderen, oud materiaal weghalen, de hoek schoonmaken en er met het juiste materiaal een nieuwe opplakken. Echter, omdat je bijna altijd onder een hoek staat te werken, oftewel een schuin dak, en je je meestal op hoogte bevindt, is het wel gevaarlijker werk dan de doe-het-zelfklussen laag bij de grond. Mocht je een verminderde mobiliteit hebben, dan is het dus aan te raden om toch een vakman in te huren om de loodslab te laten vervangen.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers