Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Luchtvochtigheid

Voor een goede atmosfeer in huis moet de luchtvochtigheid zo laag als mogelijk zijn. Bij een hoge luchtvochtigheid wordt het benauwd of zelfs plakkerig en vies. We kennen allemaal wel de veel te warme, bewolkte zomers waarbij het voelt alsof er elk moment onweer aan kan komen. Het is dan misschien niet eens zo heel erg warm, maar bij elke stap die je zet gutst het zweet van je voorhoofd. Dat, terwijl je er in warme landen als Italië, Turkije en Griekenland totaal geen last van hebt en het daar veel prettiger voelt. Dat is puur te verklaren door de hoge luchtvochtigheid in ons land.

Ramen

Wordt de luchtvochtigheid hoger door isolatie?

Isolatie zorgt ervoor dat warmte binnen (of in de zomer juist buiten) blijft, en heeft weinig invloed op de luchtvochtigheid. Wel kan bepaald isolatiemateriaal er voor zorgen dat de muren minder goed of zelfs helemaal niet meer kunnen ademen, waardoor het vocht ook niet meer weg kan. Wanneer er dan ook nog eens gebrekkig geventileerd wordt, kan het zo zijn dat het onaangenaam vochtig wordt in huis. Over het algemeen wordt de luchtvochtigheid dus inderdaad hoger door isolatie, maar deze geringe stijging zou geen problemen moeten geven. Een goede ventilatie is afdoende.

Hoe laat ik de luchtvochtigheid dalen?

Een goede manier om de luchtvochtigheid te laten dalen is door een airco aan te schaffen. Behalve koelen kan een airco ook vocht uit de lucht halen. Je zult daarmee merken dat het een stuk aangenamer wordt in huis. Een andere optie is om na te gaan hoe het vocht in huis komt. Vaak komt dit door condensvorming door bijvoorbeeld enkel glas, of door een gebrekkige afzuiging in de badkamer. Je doet er verstandig aan om dergelijke problemen aan te pakken en zo het leefklimaat in de woning te verbeteren.

 

Offertes van vochtexperts ontvangen?

Kies voor een erkende vochtspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vochtspecialisten