Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ventilatie mechanisch

Goede ventilatie van je woning draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Daarnaast voorkomt het dat je woning vochtig wordt en waardoor je dus optimaal van je goed geïsoleerde woning kan genieten. Mechanische ventilatie is een prima oplossing hiervoor om de lucht in je woning efficiënt te ventileren. Veel nieuwbouw woningen hebben zelfs al compleet geautomatiseerde systemen. Indien je nieuwbouw woning dit niet heeft kan je wellicht een offerte aanvragen om dit te laten doen, dit is vaak relatief makkelijk toe te passen in nieuwbouw woningen die ook al goed geïsoleerd zijn.

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie werkt als afzuigsysteem van vervuilde lucht. Meest bekende hiervan zijn de afzuigsystemen in keuken, badkamer en wc. Verse lucht wordt gebruikt als aanzuigmethode. Hiervoor is het van belang dat je goed ventileert door ventilatie roosters open te zetten. Als je ventilatie systeem compleet mechanisch is heb je vaak verschillende standen. De normale stand als je thuis bent is dan vaak 2 en als je weg gaat kan deze naar 1. Mechanische ventilatie ververst de huidige lucht, de lucht wordt dus niet compleet vervangen. Voor goede werking van je mechanische ventilatie is onderhoud jaarlijks vereist.

Waarom is onderhoud van je ventilatiesysteem van belang?

Voor optimaal gebruik van een mechanisch ventilatiesysteem is het belangrijk om alles goed schoon te houden. Verstopte filters zullen weinig doen en zullen je dus meer geld kosten. Je kan zelf regelmatig de roosters schoonmaken, en daarnaast is het aan te raden jaarlijks alles door een professional schoon te laten maken. Een goed geventileerde woning is ter behoud van je woningisolatie en zal je dus alleen maar voordeel opleveren op lange termijn.

 

Offertes van ventilatiespecialisten ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten