Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Monomateriaal

Wanneer je er voor gekozen hebt om je huis te laten isoleren, zal je een keuze moeten maken voor het isolatiemateriaal. Dit kan nog wel eens lastig zijn, aangezien je er weinig kennis over hebt en daarnaast veel verschillende soorten isolatiematerialen tegenkomt. Tijdens je zoektocht naar isolatiematerialen, ben je ongetwijfeld het woord’monomateriaal’ tegen gekomen. In dit artikel gaan we bespreken wat monomateriaal precies is en wat de voordelen er van zijn. De toename van het aantal huishoudens heeft ook voor een toename aan het aantal isolatiematerialen gezorgd.

Wat is monomateriaal precies?

Monomateriaal betekent simpelweg dat het uit één soort materiaalsoort bestaat. Door ons huis te laten isoleren proberen we allemaal een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Er zijn veel isolatiematerialen die daar gezien het productieproces absoluut geen bijdrage aan leveren, waardoor je met een niet-milieuvriendelijk isolatiemateriaal niet echt een bijdrage kunt leveren aan een beter milieu. Klinkt een beetje gek hé?

Monomateriaal daarentegen is wel milieuvriendelijk. Dit komt omdat het uit één materiaalsoort bestaat, waardoor het product tijdens het productieproces amper bewerkt hoeft te worden. Daarnaast is het product geheel recyclebaar, wat het product nog een stuk duurzamer maakt.

Waarom kiezen voor monomateriaal?

Allereerst heb je al een goede keuze gemaakt om jouw huis te laten isoleren. Op deze manier bespaar je energiekosten en lever je ook nog eens een goede bijdrage aan het milieu. Tenminste, dat probeer je. Wanneer je gebruik maakt van niet-milieuvriendelijke producten, kun je er over twisten of het isoleren van je huis wel zo duurzaam is. Wanneer je jouw huis laat isoleren met een monomateriaal draag je wél bij aan een beter milieu en dat is dan ook gelijk de reden dat wij deze stof aanraden.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten