Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Na-isolatie

Na-isolatie is een ander woord voor het isoleren van een bestaand(e) pand of woning. Tegenwoordig zal nagenoeg iedereen die een woning koopt zelf isoleren indien dit nog niet gebeurd is. Zeker bij oude woningen kan isolatie een groot verschil maken op gebied van geluidsoverlast, warmteverlies en energieverbruik. Het vergt natuurlijk wel een investering en in tegenstelling tot bij een nieuwbouw zijn er niet altijd kant en klare oplossingen te vinden. Sommige delen van een woning zijn eenvoudig te voorzien van na-isolatie, maar andere vergen een structurele en vaak duurdere aanpak.

Hoe begin ik eraan?

Wanneer je een bestaande woning wilt isoleren, is het eerste wat je moet doen, nagaan in welke mate er al isolatie geplaatst is. Wanneer dit duidelijk is, kan je uitzoeken welke ruimtes geïsoleerd moeten worden, welke materialen in aanmerking komen en welke technieken. Soms is er een lege spouwmuur die makkelijk opgevuld kan worden zonder veel afbraakwerk. Hier kan bijvoorbeeld gedacht worden aan cellulosevlokken of isolatiechips. In andere gevallen echter zal een verandering aan de binnen- of buitenkant van de woning moeten gebeuren om isolatie mogelijk te maken.

Is het de investering waard?

Isolatie plaatsen is altijd in je voordeel. Afhankelijk van de investeringen die nodig zijn, zal de termijn waarop je de kosten terugverdiend langer zijn, maar uiteindelijk win je er altijd bij. Een gratis offerte geeft je een eerste inzicht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten