Gevelisolatie nadelen

Het toepassen van gevelisolatie zorgt er voor dat het wooncomfort in huis aanzienlijk wordt verbeterd. Daarnaast vormt het de ideale oplossing voor mensen die graag een beetje meer op hun energiefactuur willen besparen. Op het eerste zicht lijkt het toepassen van gevelisolatie dan ook voor iedereen zeer interessant te zijn, maar is dat wel degelijk het geval? Wij zetten graag enkele nadelen die zijn verbonden aan gevelisolatie op een rijtje.

Plaatsverlies bij toepassen gevelisolatie

Het vaakst gehoorde nadeel van gevelisolatie gaat schuil in het mogelijke plaatsverlies dat kan optreden. In principe dien je hier alleen maar rekening mee te houden wanneer je er voor kiest om gevelisolatie aan te brengen aan de binnenzijde van de gevel. Door het plaatsen van bijvoorbeeld gipskartonplaten zorg je er namelijk voor dat er wat aan ruimte in de kamer moet worden ingeboet. Dat geldt overigens ook soms voor het isoleren van de buitengevel. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe buitenmuur plaatst moet een nieuwe fundering worden gegraven waardoor plaatsverlies eveneens de kop op kan steken.

Goede ventilatie absoluut noodzakelijk

Enerzijds is het bijzonder belangrijk om je woning te voorzien van een goede isolatie, maar anderzijds zorgt een optimaal geïsoleerd huis eveneens voor een vrij ongezond binnenklimaat. Een goede ventilatie is daardoor van cruciaal belang. Alleen op deze manier zorg je er namelijk voor dat een constante aanvoer van verse lucht plaatsvindt. Hierdoor kan je steeds rekenen op een gezond leefklimaat en dat is vandaag de dag zeer belangrijk.

Relatief hoog prijskaartje

Het isoleren van de gevel is tot slot vrij duur. Het hogere kostenplaatje dat voor het isoleren van de gevel moet worden betaald komt niet voort uit een hogere aankoopprijs van het isolatiemateriaal, maar vooral uit de grotere oppervlakte die moet worden geïsoleerd. Houd er daarnaast ook rekening mee dat er tussen de verschillende mogelijkheden op vlak van gevelisolatie grote financiële verschillen kunnen bestaan. Het plaatsen van een nieuwe buitenmuur is bijvoorbeeld een stuk duurder dan het plaatsen van isolatie met steenstrips.

Wat kost woningisolatie?

Benader isolatiebedrijven in jouw regio en vraag tot 4 offertes op. Leg het aanbod vervolgens naast elkaar en vind de beste expert voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van isolatiebedrijven