Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie nadelen

Wanneer je er voor kiest om de kruipruimte in je huis te isoleren met behulp van schelpen isolatie zal je kunnen rekenen op een reeks bijzonder interessante voordelen. Ondanks de vele unieke voordelen die aan het gebruik van dit type isolatiemateriaal verbonden zijn kunnen we niet anders dan ook één niet onbelangrijk nadeel aan te kaarten. Vooral in oudere woningen kan het namelijk wel eens gebeuren dat de aanwezige kruipruimte in haar geheel onder water staat. In een dergelijke situatie is het toepassen van schelpen isolatie doorgaans niet mogelijk.

Niet geschikt voor extreem natte kruipruimtes

Schelpen vormen zo’n doeltreffende kruipruimte isolatie omdat ze over een vocht absorberende werking beschikken. Om er voor te zorgen dat de schelpen hun werk kunnen doen is het belangrijk dat deze niet onder water komen te liggen. Wanneer de schelpen in een kruipruimte worden gegoten waar een dun laagje water in is terug te vinden zullen ze er gewoon bovenop drijven. Dit zorgt er voor dat ze een natuurlijke isolatielaag vormen wat dan ook geen enkel probleem vormt. Wanneer de kruipruimte echt in haar geheel onder water staat wordt dat uiteraard een compleet ander verhaal.

Geen verdere nadelen

Bovenstaande is eigenlijk het enige nadeel dat verbonden is aan het gebruik van schelpen isolatie. Wanneer je hier rekening mee houdt en de schelpen uitsluitend toepast in een relatief droge kruipruimte, dan is er absoluut geen enkel probleem. Veel mensen vrezen verder dat schelpen isolatie over een beperkter rendement beschikt in vergelijking met andere isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld chips en parels, maar in realiteit is dat niet het geval, in tegendeel. De natuurlijke isolatielaag realiseert precies die bescherming die je voor je kruipruimte in gedachten hebt en dat ook nog eens tegen een zeer voordelig prijskaartje. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er hoeft je niets in de weg te staan om voor het isoleren van je kruipruimte te kiezen voor schelpen isolatie.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten