Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie nadelen

Iedereen is tegenwoordig op zoek naar mogelijkheden om het warmteverlies in huis te beperken. Klassieke isolatiemogelijkheden zoals dakisolatie en vloerisolatie hebben hun nut in het verleden reeds meermaals bewezen, maar hetzelfde geldt ook voor spouwmuurisolatie. Enorm veel warme lucht baant zich namelijk een weg naar buiten via de spouw waardoor je ieder jaar opnieuw met een stevig kostenplaatje wordt opgezadeld. Wil je dat graag voorkomen? Dan is het isoleren van je spouwmuur een interessante keuze, maar niet altijd!

Oppassen bij plaatsen van spouwmuurisolatie

Hoewel spouwmuurisolatie enkele zeer interessante voordelen met zich meebrengt moet het gezegd worden dat het belangrijk is om met een aantal factoren rekening te houden. Het toepassen van spouwmuurisolatie is namelijk niet bij iedere type muur even voor de hand liggend. Neem nu bijvoorbeeld gevels die zijn gebouwd met geglazuurde bakstenen. In dit geval bevindt er zich een glazuurlaag op de stenen die voorkomt dat ze kunnen ademen. Het gevolg is dat er achter de glazuurlaag vochtophopingen gaan ontstaan die er voor kunnen zorgen dat er bijvoorbeeld bij vriesweer schade ontstaat. Hetzelfde geldt overigens ook voor een geschilderde gevel. Is de afwerkingslaag dampdicht, dan is het aanbrengen van spouwmuurisolatie geen goed idee.

Aanwezigheid van cementbaarden

Zoals eerder reeds aangegeven is het niet ondenkbaar dat er in de spouw vervuiling is terug te vinden. Globaal gezien hoeft dit echter geen groot obstakel te vormen omdat het doorgaans altijd mogelijk is om dit vuil te verwijderen. Dat is niet het geval wanneer er sprake is van zogenaamde cementbaarden. In dat geval wordt er namelijk door slordig metselwerk een brug gevormd tussen het binnen- en buitenspouwblad. Deze veroorzakers van koudebruggen zorgen voor het ontstaan van vochtproblemen en indien ze talrijk aanwezig zijn verhinderen ze het plaatsen van spouwmuurisolatie. Indien er slechts enkele kleine aanwezig zijn kunnen ze gelukkig met behulp van endoscopisch onderzoek verwijderd worden.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten