Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Normen

De isolatienormen in Nederland zijn al enige tijd niet meer drastisch gewijzigd. De reden hiervoor is dat een wijziging van de normen heel wat kosten met zich meebrengt. Want wanneer een grote verhoging opgelegd wordt, zullen heel wat huizen niet meer voldoen. Voor nieuwbouw echter is dit een andere zaak. Wie een huis bouwt, moet aan de huidige isolatienormen voldoen. Dit vergt enige investering, maar brengt ook heel wat besparingen met zich mee. Gezien de isolatienormen een verplichting zijn en niet enkel een richtlijn, dien je ze goed na te gaan voor je gaat bouwen. Op een later tijdstip aanpassingen doorvoeren is veel duurder dan direct voor een afdoende isolatie kiezen.

Isolatienormen; de isolatie-eis

Waarom isolatienormen?

De reden om een verplichte isolatienorm in het leven te roepen, heeft alles te maken met de invloed van onze levenswijze op het milieu. Wie slecht isoleert verbruikt heel wat meer energie en dat heeft een grote impact. Enerzijds op onze eigen geldbeugel, maar anderzijds ook op onze omgeving gezien we vaak gebruik maken van uitputbare grondstoffen. Naast een goede isolatie is ook een goede ventilatie een noodzaak. Een zwaar geïsoleerd huis is namelijk een huis dat haast luchtdicht is en waaruit vocht dus niet kan ontsnappen. Wanneer de lucht niet afdoende ververst wordt, kan dit heel wat problemen met zich meebrengen.

Wat betekent dit voor jou?

Er zijn veel huizen die niet voldoen aan de norm. Als je woning voor 2005 gebouwd is dan is er een grote kans dat deze woning niet aan de isolatienormen voldoet. Het is daarom verstandig om eerst een inventarisatie van de huidige isolatie te doen om vervolgens een goed beeld van de benodigde aanpassingen te krijgen. Een isolatiebedrijf kan je hier goed bij helpen. Vraag hier alvast een isolatie offerte met het oog op een goede isolatie die aan de normen voldoet.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten