Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ongeïsoleerde woningen

Veel woningen zijn tegenwoordig nog steeds ongeïsoleerd en veel ervan hebben ook zelfs nog steeds enkel glas. Deze ongeïsoleerde woningen kosten elke jaar weer bakken met geld en bovendien is het wooncomfort veel lager dan bij goed geïsoleerde woningen. Bij moderne woningen hebben mensen het geluk dat er gelijk goed geïsoleerd wordt, maar bij oude woningen was dit niet het geval en zal het dus achteraf gedaan moeten worden.

Wat zijn nadelen van ongeïsoleerde woningen?

Als er geen goede isolatie aanwezig is, is het vaak in de zomer warm in de woning en in de winter koud. Dit betekent dus meer stookkosten in de koude maanden, en als het buiten warm wordt dan is het vaak niet uit te houden in de woning omdat alle warmte snel naar binnen trekt. Het gevolg hiervan is dat er ’s winters veel gestookt moet worden om de woning goed warm te krijgen, en dat het rondom de ramen en muren altijd koud zal blijven. Hierdoor stijgen de stookkosten en daalt het wooncomfort, wat beide uiteraard niet prettig is.

Hoe kunt je de woning beter isoleren?

Geld steken in de isolatie van je woning is zeker een slim plan, want je bespaart veel geld op de lange termijn. De woning wordt door goede isolatie bovendien ook nog eens meer waard, waardoor je op twee manieren de investering terugverdient. Als de woning nog enkel glas heeft kun je beginnen met het plaatsen van dubbel glas. Dubbel glas zorgt gelijk voor goede isolatie, zodat er geen kou binnen komt of hitte verloren gaat door de ramen en eventuele glazen deuren. Dit is dan ook een kleine investering en het plaatsen van dubbel glas kun je met wat handigheid ook vrij makkelijk zelf doen. Een wat duurdere investering maar een investering die zeker het geld en de moeite waard zal zijn, is het plaatsen van spouwmuurisolatie. Isolatie van de spouwmuur zal er namelijk voor zorgen dat de muren van de woning beter geïsoleerd zijn. Met de combinatie van de twee heb je gelijk een goed geïsoleerde woning.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten