Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Polyol

PUR schuim is eigenlijk een chemische substantie die bestaat uit een mengsel van isocyanaat en polyol. Deze twee stoffen worden gemengd met elkaar, waarna na het spuiten binnen enkele minuten een uitgehard materiaal ontstaat dat erg goed isoleert. Het voordeel van spuitend isoleren is dat het materiaal in alle gaten, hoeken en kieren kan komen waar je normaal onmogelijk isolatieplaten kunt plaatsen. Isocyanaat en polyol zijn erg schadelijk voor de gezondheid en het is dan ook sterk aan te raden goede bescherming te gebruiken wanneer je met een van beide stoffen in aanraking komt.

Wat is er precies schadelijk aan polyol?

Polyol is bekend als sterk chemisch middel dat zwaar irriterend kan werken. Wanneer polyol in aanraking komt met de huid, kan de huid hierop irriteren. Wanneer het wordt ingeademd, ook al is het maar een kleine hoeveelheid, kan het zijn dat er irritatie van de luchtwegen optreedt. Het kan zelfs gebeuren dat de luchtwegen gaan vernauwen waardoor ademhalen bemoeilijkt wordt of bij risicogevallen zelfs onmogelijk wordt.

Bescherming tegen schadelijke aspecten van polyol?

Je kunt je het beste beschermen tegen alle negatieve kanten van polyol door je goed in te pakken alvorens je met het materiaal aan de slag gaat. Probeer te voorkomen dat je huid op welke manier dan ook in aanraking komt met het schadelijke polyol. Je doet dat het beste door een mondkapje voor te doen (of zelfs een gasmasker als je daarover de beschikking hebt), handschoenen te dragen en te zorgen dat je lichaam verder goed is ingepakt. Werken in een korte broek en T-shirt zonder enige verdere bescherming is dan ook volstrekt af te raden. Het kan zijn dat het enkele uren of soms zelfs dagen duurt voor de symptomen zich uiten, waardoor het misschien overdreven lijkt om met zoveel bescherming aan de slag te gaan als iemand die dat niet doet er niet direct last van krijgt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten