Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Polyurethaan

Polyurethaan is het Duitse antwoord op nylon en werd ontwikkeld in 1937. In de volksmond is het materiaal beter bekend als PUR. Eén van de grote voordelen van polyurethaan zijn de talloze toepassingen van het materiaal. De meeste mensen zullen PUR kennen als isolatiemateriaal, maar ook de zolen van sommige model schoenen zijn bijvoorbeeld van polyurethaan vervaardigd.

Polyurethaan en het milieu

Eén van de redenen waarom polyurethaan zo populair is binnen de bouw is het milieuvriendelijke karakter van het materiaal. Het bevat nagenoeg geen schadelijke stoffen en is uiterst duurzaam. Gezien de steeds grotere nood aan materialen die ons milieu niet aantasten is dit een zeer groot voordeel. Daarnaast is polyurethaan ook uiterst handig om mee te werken. Het is verkrijgbaar in zowel schuimvorm als platen en kan dus in werkelijk elk hoekje van de woning toegepast worden.

Polyurethaan als isolatiemateriaal

Dankzij de diverse vormen waarin polyurethaan op de markt wordt gebracht, is het één van de meest gebruikte isolatiematerialen. Vaak worden eerst platen gezet omdat deze weinig wegen en vlot te hanteren zijn, waarna de kleine kieren of gaatjes die overblijven vakkundig worden gedicht met de polyurethaan in schuimvorm. Het materiaal heeft goede isolerende eigenschappen op gebied van zowel geluid als warmte. Ben je op zoek naar polyurethaan, vraag hier een gratis offerte.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten