Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelisolatie problemen

Wanneer je er voor kiest om gevelisolatie aan te brengen aan je woning zijn er heel veel verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Veel mensen kiezen er tegenwoordig ook voor om de isolatie zelf te plaatsen waardoor ze hopen een aardig bedrag op de factuur te kunnen besparen. In een dergelijke situatie kunnen er echter verschillende problemen de kop opsteken. Misschien heb je bijvoorbeeld wel helemaal geen voldoende ervaring om de isolatie te plaatsen of heb je geen rekening gehouden met de aanwezigheid van een spouw? Hoe dan ook, zowel wanneer je er voor kiest om zelf gevelisolatie te plaatsen als dit uit te besteden kunnen er enkele vervelende problemen ontstaan die we je graag willen besparen.

1. Problemen bij combinatie met spouwmuurisolatie?

Veel mensen die er aan denken om gevelisolatie te plaatsen vrezen dat ze deze niet kunnen combineren met bijvoorbeeld reeds bestaande gevelisolatie. Andere mensen denken dan weer dat een combinatie van beide een beetje teveel van het goede is, maar hoe zit dat nu precies in de praktijk? Het is inderdaad een feit dat je niet noodzakelijk spouwmuurisolatie dient te combineren met gevelisolatie. Die mogelijkheid bestaat echter wel en biedt je steeds een extra interessant rendement. Door zowel de spouw als de gevel te isoleren zorg je er namelijk voor dat warmteverlies geen schijn van kans maakt.

2. Problemen door ontbreken van ventilatie

Het goed isoleren van je huis is tegenwoordig meer dan ooit van belang. Het plaatsen van gevelisolatie kan voor iedere woning een zeer interessante meerwaarde genereren die in het bijzonder te zien zal zijn in de afrekening van je energiefactuur. Hoe interessant een doorgedreven isolatie ook is, je dient er altijd rekening mee te houden dat er in huis een constante aanvoer nodig is van verse lucht. Alleen op die manier zorg je er namelijk voor dat het leefklimaat in huis echt gezond blijft.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten