Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie problemen

Steeds meer mensen maken de bewuste keuze om de kruipruimte in hun huis te isoleren. Lang niet iedereen kiest er echter voor om dit werk uit te besteden. Mensen die een beetje handig zijn en niet bang zijn voor kleine ruimtes kunnen er dan ook eigenlijk zonder probleem voor kiezen om hun kruipruimte zelf te isoleren. Toch kan het voorkomen dat je tegen bepaalde problemen aanloopt. Wil je deze liever voorkomen dan genezen? Lees dan snel verder en ontdek hoe jouw kruipruimte isolatie op zo efficiënt mogelijke wijze te plaatsen.

1. Kruipruimte niet begaanbaar

Het grootste probleem dat je kan ondervinden bij het isoleren van de kruipruimte gaat schuil in het feit dat deze mogelijk niet begaanbaar is. In principe spreken we van een begaanbare kruipruimte vanaf een hoogte van (minimaal) 50 centimeter. Is deze kleiner, dan moet er worden gekeken naar alternatieve mogelijkheden om de ruimte te isoleren. Denk hierbij aan het gebruik van speciale isolatiechips, schelpen of isolatieparels. Deze kunnen eenvoudig in de kruipruimte gegoten of gepompt worden waardoor je er eigenlijk helemaal geen toegang toe dient te hebben. Het isoleren van je kruipruimte is ook in dit geval dus perfect mogelijk.

2. Bereikbaarheid van de leidingen

Houd er bij het plaatsen van kruipruimte isolatie tot slot altijd rekening mee dat ook het merendeel van de leidingen in je huis hier door lopen. Hoewel de kans dat je op korte termijn toegang zal moeten hebben tot je leidingen niet zo groot is kan het nooit worden uitgesloten dat er zich op een bepaald ogenblik toch een probleem aan voordoet. In een dergelijk geval is het niet handig wanneer de leidingen bijvoorbeeld zijn opgeslorpt door één en al isolatie. Hier rekening mee houden en eventueel overleggen met een deskundig bedrijf kan er voor zorgen dat je op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten