Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie PUR

PUR staat voor polyurethaan schuim. Deze vloeibare kunststof bestaat eigenlijk uit twee componenten, namelijk Polyol en PMDI. Wanneer deze twee componenten samen worden gevoegd ontstaat een chemische reactie die er voor zorgt dat de vloeistof op een snel tempo uitzet waardoor het hard schuim gaat vormen. PUR schuim wordt omwille van deze reden veelvuldig gebruikt voor het naadloos isoleren van niet alleen daken en gevels, maar ook van bijvoorbeeld spouwmuren. Wil je ook graag je spouwmuur isoleren met behulp van PUR schuim? Houd dan beslist rekening met de voor- en nadelen zoals aangegeven in dit artikel!

Voordelen van PUR spouwmuurisolatie

PUR isolatiemateriaal beschikt over een uitstekende isolatiewaarde. Daar komt bij dat het materiaal er om bekend staat geen vocht op te nemen waardoor deze na verloop van tijd geen invloed zal hebben op de isolerende factor. Zelfs wanneer het isolatiemateriaal in contact komt met een vochtige buitenomgeving vormt dat dus geen enkel probleem. Daar komt bij dat er maar weinig isolatiematerialen zo geschikt zijn voor het isoleren van vervuilde en smalle spouwmuren als PUR schuim. Zelfs wanneer de spouw amper 3 centimeter breed is kan deze door gebruik te maken van PUR schuim probleemloos worden geïsoleerd.

Nadelen van PUR spouwmuurisolatie

Wanneer het PUR schuim is ingespoten in de spouwmuur zal er tijdelijk een chemische lucht ontstaan die voor de nodige geuroverlast kan zorgen. Het is bijgevolg dan ook van belang om de eerstvolgende dagen nadat de isolatie werd geplaatst een goede ventilatie te voorzien. Het tweede nadeel dat is verbonden aan het gebruik van PUR schuim gaat schuil in het feit dat dit materiaal zich hecht aan de bouwmaterialen. Dit zorgt er voor dat het hergebruiken van deze materialen aanzienlijk wordt bemoeilijkt. PUR is in vergelijking met tal van andere isolatiematerialen ook een stuk minder milieuvriendelijk, maar beschikt doorgaans wel over de beste isolatiewaarde.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten