Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ramen

Je verwacht het misschien niet, maar kozijnen kunnen goed helpen bij het isoleren van een woning. Houten kozijnen beschikken over het beste isolatievermogen, al zijn kunststof en aluminium kozijnen tegenwoordig ook vrij goed in het isoleren van de woning. De techniek gaat hard vooruit, waardoor zeker bij de nieuwere modellen de isolatie prima in orde is. Bij oudere kozijnen kan het voorkomen dat de plastic of aluminium kozijnen scheurtjes of barstjes vertonen. Hierdoor daalt het isolatievermogen, wat uiteraard nadelig is.

Kozijnen

Hoe kun je kozijnen isoleren?

Als een aluminium of kunststof raam scheurtjes en kiertjes vertoont, kan het raadzaam zijn om die te vervangen. Houten kozijnen moeten vooral strak in de verf blijven zitten om te voorkomen dat ze niet wegrotten en zo hun isolatievermogen verliezen. Wanneer het vervangen van de kozijnen nog niet aan de orde is omdat de kozijnen nog goed genoeg zijn, kun je de kozijnen op twee manieren isoleren: met isolatiestrips of met PUR schuim.

Wat zijn isolatiestrips en wat is PUR schuim?

Isolatiestrips zijn strips die een goed isolerend vermogen hebben. Als je kozijn op een bepaalde plek niet goed meer isoleert, kun je er een isolatiestrip op bevestigen. Wanneer het echter om grotere oppervlakken gaat dan zijn isolatiestrips vaak geen oplossing meer en kun je beter overstappen op andere methoden of het kozijn vervangen. Vergeet overigens niet om het kozijn goed schoon te maken, anders blijven de strips niet plakken.

Een andere manier is om door middel van PUR schuim de isolatie terug in orde te brengen. Het schuim kan eenvoudig op plaatsen worden gespoten waar de isolatie niet goed meer is. Hierdoor kan het isolerende vermogen met een kleine ingreep weer sterk verbeterd worden. Soms is het isolerende vermogen zelfs beter dan toen het kozijn nog nieuw was! Kan het niet anders? Dan dien je je kozijnen toch echt te vervangen. En kun je soms zelfs gebruik maken van een premie.

 

Offertes van schrijnwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schrijnwerkers