Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ramen isolatie

Kozijnen vormen op zichzelf al een prima isolator binnen de woning. Belangrijkste punt is dat ze niet beschadigd zijn, van goede kwaliteit zijn en perfect geplaatst. Daarnaast speelt natuurlijk ook de materiaalkeuze een grote rol. Niet ieder materiaal heeft dezelfde isolatiewaarde. Kunststof kozijnen zijn prima isolatoren. Ze hebben een zeer lage U-waarde en laten nagenoeg geen enkele warmte verloren gaan. Maar ook houten kozijnen of aluminiumkozijnen voorzien van een koudebrug doen prima hun taak. Wanneer de kozijnen al wat ouder zijn of niet meer naar behoren isoleren, kan dit verholpen worden met enkel eenvoudige bewerkingen.

Kozijnenfabriek

Dichtingen, isolatie en verf

Enkele mogelijke manieren om kozijnen weer optimaal te laten isoleren is een extra dichting te voorzien, ontstane kieren of gaten te herstellen, isolatiemateriaal toe te voegen of een laag verf te plaatsen. Dit laatste kan natuurlijk enkel toegepast worden bij houten kozijnen. Wat de dichting betreft is er een rubberen dichting voorzien waar het glas in het kozijn past. Wanneer deze verduurt, zal de isolatiewaarde van het raam dalen. Het herstellen van de dichting kan het probleem snel van de baan helpen. Er moet zowel gekeken worden naar de dichting aan de binnenzijde van het raam, de buitenzijde en het midden.

 

Offertes van schrijnwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schrijnwerkers