Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen isolatiewaarde

De isolatiewaarde van een kozijn wordt uitgedrukt in een U-waarde. De U-waarde is de hoeveelheid warmte die verloren gaat per vierkante meter wanneer er een temperatuurverschil van één graad Kelvin bestaat tussen de buitentemperatuur en de binnentemperatuur. Vanwege de overheid is via het Bouwbesluit vastgesteld dat een kozijn in combinatie met glas een U-waarde moet hebben gelijk aan of kleiner dan 4,2. Enerzijds heeft de isolatiewaarde van het kozijn hier een invloed op, maar nog veel belangrijker is de isolatiewaarde van het glas gezien dit een grotere oppervlakte beslaat. Een super-isolerend kozijn met enkele beglazing zal nog steeds een hoge U-waarde hebben.

4 soorten kozijnen

Wat isoleert het beste?

De U-waarde van een kozijn is afhankelijk van het gebruikte materiaal, de manier waarop dit materiaal bewerkt is, de plaatsing van het kozijn en de fabrikant. Gemiddeld gezien heeft hout een U-waarde van 2.4, voor kunststof ligt dit tussen 1 en 2 en voor aluminium op 6. Wanneer bij het aluminium kozijn echter gebruik gemaakt wordt van een koudebrugonderbreking kan de U-waarde verlaagd worden tot 1.7 in het beste geval. Kunststof isoleert dus het beste, zeker in combinatie met een dubbele beglazing. Natuurlijk wordt hier uitgegaan van kozijnen die identiek geplaatst zijn.

 

Offertes van schrijnwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schrijnwerkers