Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie rendement

Over het algemeen is isoleren een kleine investering die een hoog rendement oplevert. Als je van plan bent om je woning te isoleren, wil je natuurlijk weten wat dit rendement precies is. Er zijn verschillende soorten isolatie. Welke vorm voor jouw woning nuttig is, is afhankelijk van je woonsituatie. De bekendste en meest toegepaste vormen zijn vloer-, dak- en spouwmuurisolatie. Elke soort zorgt voor een vermindering van warmteverlies en gasverbruik. Daarnaast zorgt isolatie ervoor dat de waarde van je woning stijgt, de belasting voor het milieu daalt, je huis veiliger wordt door brandwerend isolatiemateriaal en geluidsoverlast beperkt wordt.

Wat is het rendement bij vloerisolatie?

Na vloerisolatie zal je merken dat je woning minder vochtig is, minder tocht en gelijkmatiger warm is. Vloerisolatie levert een rendement op dat te vergelijken is met een rente van 8% op een spaarrekening. Wanneer de vloer van een woning geïsoleerd is, daalt het gasverbruik met gemiddeld 325 m3 per jaar. Dit betekent dat CO2-uitstoot op jaarbasis met 580 kilogram wordt verminderd.

Wat is het rendement bij dakisolatie?

Via je dak verliest een huis veel warmte, waardoor je meer moet stoken wanneer niet van isolatie sprake is. Wanneer je je dak goed isoleert, kun je per jaar ruim €500 euro aan gas besparen. Vloerisolatie levert een rendement op dat te vergelijken is met een rente van 8% op een spaarrekening.

Wat is het rendement bij spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie beperkt het warmteverlies vanuit je huis naar buiten aanzienlijk. Als je huis op deze manier geïsoleerd is, zal je merken dat je verwarming minder vaak aanslaat waardoor gasverbruik en daarmee stookkosten afnemen. Van de drie meest voorkomende isolatiemanieren levert spouwmuurisolatie het hoogste rendement op. Dit rendement is te vergelijken met een rente van 12% op een spaarrekening. In de regel is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie korter dan vier jaar. Goede isolatie gaat samen met een gevel dat zich in goede staat bevindt. Gevelrenovatie en de gevel impregneren zijn 2 belangrijke zaken als je optimaal gebruik wilt maken van isolatie.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten