Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie rendement

Bij veel vormen van isolatie is het meteen duidelijk dat er een enorm rendement mee kan worden geboekt. In het geval van kruipruimte isolatie is dat iets minder duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat het rendement er minder om is, in tegendeel. Ongeveer 10% van alle warmte die het huis verlaat vindt haar weg naar buiten via de vloer. Dit zorgt er voor dat het na-isoleren van de kruipruimte in huis toch al snel een niet onaanzienlijke besparing op je energiefactuur zal weten te realiseren.

Beperkte investering

We kunnen over het algemeen gerust stellen dat het isoleren van de kruipruimte een zeer beperkte investering met zich meebrengt. Een gemiddelde kruipruimte kan bijvoorbeeld volledig geïsoleerd worden voor een prijskaartje van om en bij de €1000 euro. Deze prijs ligt een behoorlijk stuk lager in vergelijking met bijvoorbeeld dakisolatie. Daar ben je al snel een veelvoud aan kwijt. Ondanks de beperkte investering zorgt het plaatsen van kruipruimte isolatie toch voor een rendement dat kan oplopen tot 20% per maand. Hierdoor wordt de terugverdientijd zeer beperkt gehouden en dat terwijl je, je leven lang de voordelen zal ondervinden van een geïsoleerde kruipruimte.

Kruipruimte isolatie bij vloerverwarming

Veel mensen die er voor hebben gekozen om vloerverwarming te plaatsen in hun huis denken dat ze deze uitsluitend hoeven te combineren met vloerisolatie. Bij een aanwezige kruipruimte wordt deze dan ook veelal niet geïsoleerd. Dat is echter zonde, want door het niet isoleren van de kruipruimte kan er bijzonder veel warmte verloren gaan. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie zorgt er in dit geval voor dat de warmte wordt verplicht om een stijgende beweging te maken waardoor het niet zomaar via de vloer kan ontsnappen. In een dergelijke situatie kan het rendement dan ook eenvoudig worden opgeschroefd tot het maximale van 20% op maandbasis.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten