Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rieten daken

Sommige huizen verdienen een prachtig rieten dak, het hoort gewoon bij het karakter van de woning. Maar wanneer kies je voor een rieten dak? Er bestaan namelijk een hoop verwarring over rieten daken: zijn ze echt zo duur? Wat zijn de voordelen? En hoeveel onderhoud moet er worden gepleegd?

Wat zijn de voordelen van een rieten dak?

Natuurlijk is het een investering om je huis te laten bedekken met riet, maar tegelijkertijd is het een investering die zich op de lange termijn teruggaat verdienen. Met het plaatsen van een rieten dak wordt je huis namelijk gelijk meer waard. Maar niet alleen dat, ook zul je het merken op je energierekening, een rieten dak isoleert namelijk heel goed je dak en daarbij de volledige woning. Als je aan het kijken bent hoe je je huis beter kunt isoleren, dan is dit zeker een optie om te overwegen.

En het onderhoud?

Een rieten dak vergt wel onderhoud, maar als je dit periodiek doet dan zul je er heel lang plezier van hebben. Een van de belangrijkste dingen is de waterafvoer. Als deze in orde is en blijft, dan blijft de kwaliteit van je dak goed. Als je dak toch aan vervanging toe is, is het mooie aan een rieten dak dat deze hergebruikt kan worden als meststof of als brandstof in energiecentrales.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers