Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rockwool

Rockwool is een van de beste isolatiematerialen op de markt. Het wordt vooral gebruikt voor het isoleren van wanden, vloeren en daken.

Het wordt tegenwoordig bij de bouw van moderne woningen gebruikt; niet enkel omdat Rockwool goed isoleert, maar ook vanwege de eigenschap dat het nagenoeg onbrandbaar is.

Wat is Rockwool?

Rockwool wordt gemaakt van steen; om precies te zijn van het vulkanisch gesteente basalt. De productie van Rockwool is vergelijkbaar met het kernproces van een actieve, werkende vulkaan. Rockwool is erg stevig, heeft een hoge dichtheid en een jarenlange vorm en sterkte wordt gegarandeerd. Bovendien is het materiaal nagenoeg onbrandbaar dankzij het gebruik van vulkanisch gesteente. Dit maakt Rockwool een van de duurzaamste en beste isolatiematerialen op de markt.

Rockwool is waterafstotend, wat in praktijk betekent dat het nooit krimpt of uitzet. Rockwool wordt vaak in de spouw (de open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur) geplaatst, waar het stevig blijft zitten gedurende de levensduur van het gebouw. Het laat dan geen vocht, kou of hitte door doordat het stevig in de spouw zit, en zo blijft de woning dus goed geïsoleerd.

Heeft Rockwool nog andere eigenschappen?

Rockwool is een van de beste materialen om mee te isoleren die op dit moment op de markt zijn. Het materiaal voldoet aan de hoogste Europese eisen, en kan hitte tot wel duizend graden Celsius weerstaan. Ook de isolatiecapaciteit van het materiaal is dik in orde, waardoor Rockwool het energielabel van de woning flink kan verbeteren. Bijkomend voordeel is dat Rockwool een goede geluidsisolatie biedt en daardoor ook prima geschikt is voor het isoleren van plafonds tussen verdiepingen.

Dit betekent allemaal dat woningen met Rockwool isolatie meer waard worden. Het is dus zeker een goede investering voor nu en de toekomst. Op de korte termijn bespaar je flink op de stookkosten, waardoor je aan het einde van het jaar minder geld kwijt bent aan de energierekening. Op de lange termijn wordt de woning meer waard. Mocht je de woning ooit willen verkopen in de toekomst, dan kun je dit voor een hogere prijs doen.

Ga naar:
Rockwool

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten