Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuurlijke isolatiematerialen: Schapenwol

Zoals we wellicht allemaal wel weten wordt schapenwol al vele eeuwen gebruikt als isolatie. Misschien niet zozeer voor woningen, maar wel degelijk voor de isolatie van personen. Zo is het fenomeen van een schapenwollen jas al eeuwen oud. Waarom zou die wol dan niet als isolatiemateriaal voor gebouwen kunnen dienen?

Het schapenwol dat isolatie als eindbestemming heeft wordt voorzien van enkele behandelingen om het te beschermen tegen vocht en tegen insecten. Een van de grote voordelen van schapenwol is dat het niet irriterend werkt, wat bij synthetische isolatiematerialen als glaswol wel het geval is.

Hoe werkt isoleren met schapenwol?

Schapenwol is een bijzonder prettige vorm van isolatie. Schapen moeten uiteraard ten alle tijden goed geïsoleerd worden, waardoor het schapenwol tal van prettige eigenschappen bevat waardoor het goed inzetbaar is als isolatiemateriaal. Het is van nature al prima brandwerend, neutraliseert vervelende en zelfs schadelijke gassen en geurtjes, heeft een goede warmtebuffer en kan bovendien het vochtgehalte goed reguleren. Bovendien blijft wol goed isoleren als het vochtig is, wat bij andere materialen lang niet altijd het geval is.

Wat kost schapenwol isolatie?

Schapenwol is bijzonder goedkoop. De thermische isolatie is lang zo goed niet als die van synthetische materialen, maar voor een natuurlijk materiaal is de isolatie redelijk te noemen. Schapenwol is te verkrijgen voor zo een €8 euro per vierkante meter.

Let wel op dat je het juiste isolatiemateriaal gaat aanschaffen; deze wol is speciaal behandeld en voorzien van extra materialen (vaak polyester smeltvezels) om te zorgen dat het niet snel uit elkaar valt. Bovendien gaat het vaak om een ander soort wol dan bij kleding; de wol die voor isolatie wordt gebruikt is vaak stugger dan wol die voor kleding wordt gebruikt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten