Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schapenwol

Schapenwolisolatie is een materiaal dat bijna volledig uit dierlijke eiwitten bestaat. Het is opgebouwd uit twee viltlagen die ieder hun eigen kenmerken kennen. De eerste laag is donker en dragend met een hoge treksterkte. De tweede laag is lichter van kleur en heeft een open structuur. Dit brengt zeer goede isolatie eigenschappen met zich mee waardoor schapenwol een uitstekend isolatiemateriaal is.

Het plaatsen van schapenwolisolatie

Schapenwol kan worden verkregen in platen en dekens. Dit maakt het een makkelijk materiaal om mee te werken en de doe-het-zelver met een minimum aan kennis kan zelf de isolatie plaatsen. Zeker wanneer het over horizontale vlakken gaat, is dit een klus die snel geklaard is. Bij de verticale stukken echter, zal gebruik gemaakt moeten worden van een structuur waarop de platen of dekens bevestigd kunnen worden. Schapenwol is namelijk een vrij flexibel materiaal en zal dus niet vanzelf mooi rechtop blijven staan.

Waarom kiezen voor schapenwol

Eén van de grote voordelen van schapenwol is de uitstekende warmte isolatie. Daarnaast is er ook een prima vochtregulering gezien schapenwol een groot deel van zijn gewicht in vocht kan opnemen. Het materiaal is geschikt voor zowel muur-, spouw-, vloer- als dakisolatie en zal zeker een grote energiebesparing met zich meebrengen. Een gratis offerte geeft je alvast een eerste idee over de vele mogelijkheden en kostprijs van een isolatie op basis van schapenwol.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten