Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie soorten

Indien je van plan bent om je dak te isoleren zal je in eerste instantie een keuze moeten maken uit verschillende soorten isolatiematerialen. Veel mensen gaan er vandaag de dag nog steeds van uit dat het isoleren van een dak uitsluitend mogelijk is door gebruik te maken van glaswol of steenwol. Hoewel dit isolatiemateriaal zeer populair is en uiteraard prima geschikt is voor het isoleren van je dak zijn er nog tal van andere mogelijkheden op de markt terug te vinden.

  • Minerale wol

In eerste instantie kan er dus voor worden gekozen om gebruik te maken van minerale wolsoorten voor het isoleren van je dak. Het gaat hier om materialen zoals glaswol en rotswol. Vooral wanneer mensen beschikken over hellende of schuine daken wordt vaak gekozen voor dit type isolatiemateriaal.

  • Papiervlokken

Wanneer je het niet zo hebt begrepen op het gebruik van wol als dakisolatie kan je er ook voor kiezen om papiervlokken of cellulose te gebruiken. Dit type isolatiemateriaal is gemaakt van gerecycleerd krantenpapier wat het niet alleen zeer milieuvriendelijk maakt, maar bovendien ook nog eens bijzonder doeltreffend. Cellulose beschikt over een uitstekende isolatiewaarde waardoor het warmteverlies steeds aanzienlijk kan beperkt worden.

  • Houtwol

Hoewel minder vaak gebruikt blijft houtwol een uitstekend isolatiemateriaal om toe te passen in het dak van je woning. Dit milieuvriendelijke isolatiemateriaal beschikt over uitstekende vochtregulerende eigenschappen en combineert dit met een uitstekende warmteopslagcapaciteit. In tegenstelling tot glaswol irriteert houtwol niet waardoor het uitstekend geschikt is voor de doe-het-zelver.

  • Kurk

Het bijzonder milieuvriendelijke isolatiemateriaal kurk bestaat zowel in plaatvorm als in korrelvorm. Wanneer je er voor kiest om kurk in plaatvorm aan te kopen kan deze in verschillende lagen tussen de zogenaamde kepers worden geplaatst. De korrels kunnen op hun beurt dan gewoon worden ingeblazen. Kurk beschikt zowel op thermisch als op akoestisch vlak over een uitstekende isolatiewaarde.

  • Hennep

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook de vezels van de hennepplant kunnen dienst doen als dakisolatie. Ze worden vaak toegepast onder de vorm van zogenaamde isolatiedekens en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, gaande van 30 tot 190 mm.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers