Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie soorten

Wanneer je er voor kiest om de spouwmuur in je huis te isoleren kan je daarvoor een keuze maken uit verschillende soorten isolatiematerialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Steenwol
  • Glaswol
  • PUR schuim
  • Isolatiekorrels

Voor welke van deze verschillende isolatiematerialen je uiteindelijk zal kiezen is afhankelijk van niet alleen je persoonlijke voorkeur, maar ook van bijvoorbeeld mogelijke geuroverlast die kan worden veroorzaakt. Wat dit laatste betreft is het gebruik van steenwol of glaswol het meest aangewezen. Voor welk type isolatiemateriaal je ook kiest, over het algemeen kan het isoleren van spouwmuur steevast gebeuren binnen slechts één dag.

Het gebruik van steenwol of glaswol

Voor het isoleren van de spouwmuur wordt er vaak gebruik gemaakt van steenwol of glaswol. Steenwol heeft dan ook als voordeel dat het niet alleen beschikt over een prima thermische isolatie, daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat omgevingsgeluiden aanzienlijk worden beperkt. Glaswol mag dan weer iets minder geluidwerend zijn, daar staat tegenover dat het vochtbestendiger is waardoor vocht bijvoorbeeld nauwelijks invloed heeft op de isolatiewaarde van het materiaal, zelfs na een lange periode.

Waarom kiezen voor parels of PUR schuim?

Hoe interessant het gebruik van glaswol of steenwol als spouwmuurisolatie ook mag zijn, dat neemt niet weg dat er in het merendeel van de gevallen toch wordt gekozen voor isolerende parels of PUR schuim. Isolatiekorrels zijn bijvoorbeeld vrij voordelig en kunnen zeer eenvoudig in de spouwmuur worden gespoten. Daar komt bij dat isolerende korrels tijdens het plaatsen geen indringende geur afgeven waardoor het op dat vlak interessanter zijn in vergelijking met PUR schuim. Dit laatste isolatiemateriaal beschikt echter over een open structuur waardoor de muren kunnen blijven ademen. Hierdoor wordt de doorslag van vocht nagenoeg volledig in de kiem gesmoord en dat terwijl je uiteraard ook kan blijven rekenen op een optimale bescherming tegen warmteverlies.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten