Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie geluiddempend

Het plaatsen van spouwmuurisolatie zorgt er niet alleen voor dat warmteverlies via de gevel kan worden voorkomen, bovendien beschikt dergelijke isolatie eveneens over een geluiddempende werking. Doordat de holle ruimtes in de muur worden opgevuld met isolatie wordt er voor gezorgd dat de massa in de muur aanzienlijk wordt vergroot. Dit zorgt er voor dat het geluidsabsorberend vermogen toeneemt waardoor de geïsoleerde ruimtes massiever ogen. Vooral voor mensen die woonachtig zijn in een drukke omgeving is extra geluidsisolatie bijzonder welkom.

Afhankelijk van het type isolatiemateriaal?

Van isolatiemateriaal is bekend dat de geluiddempende werking onderling aanzienlijk kan verschillen. Toch, wanneer je er voor kiest om de spouwmuur op te vullen met isolatiemateriaal, of je daarbij nu gebruik maakt van glaswol of bijvoorbeeld EPS korrels, neemt de massa van de muur toe. Deze toegenomen massa zorgt er voor dat geluid op haar weg naar binnen wordt geblokkeerd. Er kunnen nog steeds een beetje omgevingsgeluiden een weg vinden naar binnen, maar toch zal een groot deel van de mogelijke geluidshinder voorkomen worden.

Akoestische isolatie ten koste van thermische aspecten?

Er wordt wel eens gezegd dat kiezen voor akoestische isolatie altijd ten koste gaat van het thermische aspect, maar geldt dat ook voor spouwmuurisolatie? Absoluut niet. Zoals eerder reeds aangegeven is het vooral de toegenomen massa die er voor zorgt dat een geluiddempende werking ontstaat en niet zozeer de keuze van het isolatiemateriaal. De isolerende aspecten van spouwmuurisolatie op vlak van geluid vormen dan ook niets meer dan gewoon een extra voordeel. Beschik je niet over de mogelijkheid om spouwmuurisolatie te plaatsen omdat je huis bijvoorbeeld helemaal niet over een spouw beschikt? In dat geval kan je de penetratie van omgevingsgeluiden ook voorkomen door bijvoorbeeld gevelbekleding aan te brengen. Ook het isoleren van de gevel zelf kan hier een behoorlijke bijdrage toe leveren.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten