Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie glaswol

Wanneer je van plan bent om de spouwmuur van je huis te isoleren kan je een keuze maken uit een ruim aanbod aan isolatiematerialen. Ook glaswol is daar één van. De glaswol wordt zeer eenvoudig in de spouwmuur naar binnen gebracht door middel van kleine gaatjes die in de muur worden geboord. Deze gaatjes hebben een diameter van zo een 23 mm en worden uiteraard na het afronden van het isolatiewerk terug opgevuld. Glaswol heeft net als steenwol het grote voordeel dat het geurloos is. Bijgevolg is dat je zowel tijdens als na het plaatsen van de spouwmuurisolatie geen problemen zal ondervinden door geuroverlast. Over het algemeen gezien kan het isoleren van een spouwmuur met behulp van glaswol binnen één dag worden uitgevoerd.

Kosten glaswol als spouwmuurisolatie

Glaswol is een vrij voordelig isolatiemateriaal. Dit zorgt er voor dat je investering in spouwmuurisolatie steeds binnen de perken kan worden gehouden. Gemiddeld dien je voor dit type isolatiemateriaal rekening te houden met een kostenplaatje van €7,50 euro per vierkante meter. Let op, het materiaal dat je nodig hebt is sterk afhankelijk van de spouwoppervlakte en zal afhankelijk zijn van het type woning waarover je beschikt en zelfs wanneer deze is gebouwd. Gemiddeld wordt er aangegeven dat een investering in glaswol spouwmuurisolatie voor een woning met een oppervlakte van 65 vierkante meter zo een €800 euro tot €1100 euro bedraagt.

Voordelen van spouwmuurisolatie met glaswol

Door er voor te kiezen om de spouwmuur in je woning te isoleren met behulp van glaswol kan je rekenen op de volgende interessante voordelen:

  • Glaswol beschikt over een prima isolatiewaarde waardoor warmteverlies zeer efficiënt kan worden voorkomen.
  • Glaswol heeft een geluidsabsorberende functie waardoor omgevingsgeluiden aanzienlijk worden gedempt.
  • Glaswol heeft brandwerende eigenschappen.
  • Glaswol is waterafstotend waardoor vocht geen directe impact heeft op de isolatiewaarde van het materiaal.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten