Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie isolatiewaarde

Indien je er voor hebt gekozen om je spouwmuur op te vullen met isolatie zal het meteen duidelijk worden dat je daarvoor een keuze kunt maken uit tal van isolatiematerialen. We onderscheiden wat dat betreft bijvoorbeeld:

  • Glaswol
  • Steenwol
  • PUR schuim
  • Isolerende parels

Elk type isolatiemateriaal is voorzien van een bepaalde isolatiewaarde die wordt berekend op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de manier waarop het materiaal warmte kan geleiden, of het al dan niet bestand is tegen vocht, de dikte van het isolatiemateriaal en ga zo maar door. Vooraleer isolatiemateriaal aan te kopen is het dan ook beslist de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande waarden.

Lambda waarde

De belangrijkste waarde waar je bij het aankopen van isolatiemateriaal rekening mee dient te houden is de zogenaamde lambda waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed de precieze warmtegeleiding is van het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt. De lambda isolatiewaarde vormt verder de basis voor alle andere waarden die aan isolatie worden toegeschreven. Kiezen voor een materiaal die beschikt over een lage lambda waarde zorgt voor een betere isolatie omdat het materiaal in staat is om warmteverlies nagenoeg volledig in de kiem te smoren.

U-waarde van isolatiemateriaal

De lambda isolatiewaarde mag dan zeer belangrijk zijn, dat geldt eveneens voor de zogenaamde U-waarde van het isolatiemateriaal waar je gebruik van wenst te maken. De U-waarde wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Het betreft hier de dikte van het materiaal, maar ook de manier waarop het warmte kan geleiden. Hoe lager de U-waarde die voor isolatiemateriaal wordt aangegeven des te hoger de isolatiewaarde is. Let wel, het isoleren van je spouwmuur met behulp van isolatiemateriaal die over een lage U-waarde beschikt kan wat duurder uitvallen dan je op het eerste zicht had verwacht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten