Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie oude woning

Een oude woning kopen is voor veel mensen de enige mogelijkheid om over een eigendom te beschikken. Een oud huis brengt evenwel nog heel wat werk met zich mee. Oude huizen beschikken bijvoorbeeld niet over een passende isolatie. Via met name het dak, maar ook de vloer en zeker ook via de spouwmuur kan er heel wat warme lucht de woning verlaten met alle gevolgen en bijkomende kosten van dien. Wil je de spouwmuur van jouw oude woning voorzien van isolatie? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met het volgende!

Woningen van voor 1920

Indien je er voor hebt gekozen om een zeer oude woning aan te kopen, die dateert van voor 1920 is deze doorgaans niet voorzien van een spouw. Dit wil echter niet zeggen dat het niet belangrijk is om de gevel te isoleren. Ook een buitenmuur zonder spouw kan namelijk warmteverlies veroorzaken. Bij een oude woning die niet over een spouwmuur beschikt heb je twee verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • De gevel van binnen uit isoleren
  • Het aanbrengen van gevelbekleding aan de buitenzijde

Heeft mijn oude woning een spouwmuur of niet?

Veel mensen die over een oude woning beschikken twijfelen of deze over een spouwmuur beschikt. Bij twijfel kan je rekening houden met de volgende tips:

  • Is de woning gebouwd voor 1920? In dat geval zal je huis doorgaans nooit over een spouwmuur beschikken.
  • De dikte van de muur kan er op wijzen of er een spouwmuur aanwezig is of niet. Wanneer de afstand tussen de buitenkant en de binnenzijde van de muur 24 centimeter of minder bedraagt is er doorgaans geen sprake van een spouwmuur. Wanneer de afstand groter is dan 24 centimeter, dan is er wel een spouwmuur aanwezig.
  • Wanneer je toch nog twijfelt kan je een isolatiebedrijf onder de arm nemen om deze te laten controleren of er al dan niet sprake is van een spouwmuur. Zij kunnen je dan ook meteen van duidelijke informatie voorzien met betrekking tot de mogelijkheden om je gevel of spouwmuur te isoleren.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten