Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie problemen

Het isoleren van een spouwmuur lijkt op het eerste zicht zeer eenvoudig, maar toch kunnen er tijdens het uitvoeren van het werk verschillende problemen ontstaan. Bovendien zijn mensen er zich vaak niet goed van bewust of hun huis al dan niet over een spouwmuur beschikt. Wij zetten de belangrijkste problemen die kunnen opduiken bij het voorzien van spouwmuurisolatie voor jou op een rij.

Mijn huis beschikt niet over een spouwmuur!

Veel mensen die een oudere woning kopen denken dat deze automatisch over een spouwmuur beschikken. Dat is echter niet het geval. Wanneer er geen spouwmuur aanwezig is kan je er voor kiezen om de isolatie aan de binnenkant van de gevel aan te brengen of je kan er voor kiezen om gevelbekleding te plaatsen. Op deze manier kan warmteverlies door de gevel prima worden voorkomen en kunnen ook omgevingsgeluiden of doorslaand vocht geen invloed meer hebben op het wooncomfort.

Vervuiling in de spouw

Tijdens het bouwen van een huis is het niet ondenkbaar dat er resten in de spouw terechtkomen. Deze resten zijn vervelend omdat ze de werking van het isolatiemateriaal dat wordt geplaatst kunnen beïnvloeden. Zo kan er alsnog sprake zijn van een bepaalde hoeveelheid warmteverlies en kan ook vocht nog steeds grip krijgen op de spouwmuur. Het verwijderen van de aanwezige vervuiling voordat de spouwmuurisolatie is geplaatst is dan ook van cruciaal belang.

Aanwezigheid van cementbaarden

Slordig metselwerk kan er tijdens de bouw voor zorgen dat er zogenaamde cementbaarden ontstaan in de spouw. Deze cementbaarden vormen een verbinding tussen het binnen- en buitenspouwblad waardoor er vochtproblemen kunnen ontstaan. Wanneer het gaat om kleine cementbaarden kunnen deze doorgaans nog vrij eenvoudig worden verwijderd. Mochten er grotere cementbaarden worden vastgesteld, dan is dat doorgaans een andere zaak en kan het niet mogelijk zijn om spouwmuurisolatie te plaatsen.

Ventilatie kruipruimte via spouwmuur

Tot slot kan er bij het isoleren van de spouwmuur problemen ontstaan met de ventilatie vanuit de kruipruimte. Bij veel oudere woningen werd er namelijk voor gekozen om het ventilatiekanaal van de kruipruimte door de spouwmuur te laten lopen. Wanneer je deze gaat isoleren verdwijnt dit ventilatiekanaal waardoor er naar een alternatief moet worden gezocht.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten