Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie vervangen

Wanneer je een oudere woning hebt gekocht die beschikt over een geïsoleerde spouwmuur wil dat daarom nog niet zeggen dat deze over een optimale bescherming tegen warmteverlies beschikt, in tegendeel. Het is immers belangrijk om er rekening mee te houden dat er door de jaren heen grote verbeteringen zijn aangebracht aan isolatiemateriaal. Deze verbeteringen hebben er voor gezorgd dat de isolatiewaarde aanzienlijk werd verbeterd evenals de levensduur van het materiaal. Dat mensen er aan denken om de isolatie in een geïsoleerde spouw te vervangen is dus zeer begrijpelijk, maar in de praktijk is het in het merendeel van de gevallen nagenoeg onmogelijk om dit te realiseren.

Verwijderen van spouwmuurisolatie, vaak een probleem

Er zijn gespecialiseerde isolatiebedrijven op de markt terug te vinden die er voor hebben gekozen om zich toe te spitsen op het verwijderen van isolatiemateriaal uit de spouwmuur. Deze bedrijven maken het mogelijk om verschillende soorten materiaal uit de gevel te verwijderen waardoor er ruimte beschikbaar komt voor het plaatsen van nieuwe isolatie. Je dient er echter rekening mee te houden dat het laten uitvoeren van dergelijke werkzaamheden steeds een behoorlijk kostenplaatje met zich meebrengt. Bedenk daarom altijd goed of het extra rendement de investering al dan niet waard is.

Afbreken van de gevel

Bovenstaande situatie blijft alles bij elkaar gezien toch een uitzondering. Het wegtrekken van isolatiemateriaal uit de spouw kan namelijk altijd zorgen voor bepaalde schade aan de gevel waardoor dit voor de meeste mensen geen optie is. Ben je van plan om grootschalige verbouwingen uit te voeren aan je huis en schroom je niet om de gevel af te breken? In dat geval kan de bestaande spouwmuurisolatie uiteraard wel worden vervangen. Gebruikmaken van PUR isolatieplaten wordt dan meteen een interessante mogelijkheid. Het mag echter duidelijk zijn, het vervangen van spouwmuurisolatie is niet iets dat je even zal doen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten