Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie wol

Voor het isoleren van je spouwmuur kan je een keuze maken uit tal van verschillende isolatiematerialen. Door de jaren heen is vooral de zogenaamde inblaaswol steeds populairder geworden. Er bestaan twee verschillende soorten wol waar gebruik van kan worden gemaakt als spouwmuurisolatie, namelijk:

  • Glaswol
  • Steenwol

Beide soorten wol beschikken over hun eigen unieke eigenschappen, maar bieden een prima isolatiewaarde waardoor je er zeker van kan zijn dat niet alleen het geluid uit de omgeving wordt getemperd, maar dat ook warmteverlies via de spouwmuur in de kiem wordt gesmoord.

Glaswol als spouwmuurisolatie

In eerste instantie kan je er voor kiezen om gebruik te maken van glaswol. Glaswol kan worden toegepast bij een nieuw te realiseren spouwmuur als platen, maar wordt als na-isolatie het vaakst toegepast. In deze situatie wordt de wol door verschillende openingen in de spouwmuur geblazen. Dit is niet alleen zeer voordelig en efficiënt, bovendien komen er tijdens het isoleren in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld PUR schuim geen vervelende geuren vrij. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van glaswol als spouwmuurisolatie kan je rekenen op de volgende voordelen:

  • Glaswol is geluidsabsorberend
  • Glaswol beschikt over brandwerende eigenschappen
  • Glaswol is waterafstotend
  • De isolatiewaarde en duurzaamheid van glaswol is prima

Het gebruik van steenwol

Naast glaswol kan je er eveneens voor kiezen om voor het isoleren van je spouwmuur gebruik te maken van steenwol. Steenwol staat er om bekend over aanzienlijk betere akoestische eigenschappen te beschikken, maar daar staat tegenover dat dit type isolatiemateriaal op thermisch vlak minder interessant is. Wanneer de besparing van het warmteverlies in huis voor jou de belangrijkste reden is om de spouwmuur te isoleren is het dan ook veelal interessanter om te kiezen voor glaswol. Net als glaswol beschikt ook steenwol wel over brandwerende eigenschappen en neemt de isolatiewaarde na verloop van tijd niet of nauwelijks af.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten