Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurisolatie zelf aanbrengen

Steeds vaker kiezen mensen er voor om zelf isolatie in huis aan te brengen. Het zelf aanbrengen van spouwmuurisolatie is echter geen eenvoudige opdracht. Om een spouwmuur te isoleren dien je in eerste instantie namelijk niet alleen over gepast materiaal te beschikken, bovendien is het ook nog eens belangrijk om over een goed inzicht te beschikken, want overal in de spouwmuur dient voldoende isolatiemateriaal aanwezig te zijn. Is dat niet het geval, dan zal het rendement van je isolatie nooit optimaal zijn en bovendien loop je het risico op vochtproblemen. Denk dus sowieso goed na voordat je zelf spouwmuurisolatie aan gaat brengen.

Risico’s zelf aanbrengen spouwmuurisolatie

Wil je toch zelf aan de slag gaan met het aanbrengen van spouwmuurisolatie? In dat geval dien je stil te blijven staan bij de volgende risico’s:

  • Verkeerde plaatsing kan zorgen voor het ontstaan van koudeplekken.
  • Een ophoping van isolatiemateriaal kan er voor zorgen dat ventilatie wordt verhinderd waardoor de spouw niet kan worden ontvochtigd. Hierdoor ontstaat vochtdoorslag naar de binnenmuur.
  • Doe-het-zelvers kunnen niet rekenen op enige garantie. Bij een foutieve plaatsing zijn ze dan ook steeds zelf verantwoordelijk voor mogelijke schade.
  • Er wordt bij het zelf plaatsen van spouwmuurisolatie ook geen garantie geboden op de gebruikte materialen wegens ondeskundig gebruik.

Besparen door zelf aanbrengen of juist niet?

Veel mensen denken dat ze door het zelf aanbrengen van spouwmuurisolatie een aanzienlijke besparing kunnen realiseren. In de praktijk is dat evenwel niet het geval, in tegendeel. Je zal in principe alleen maar besparen op het uurloon dat in rekening wordt gebracht. Daar staat tegenover dat je heel wat deskundig (en duur) materiaal zal moeten aankopen. Het spreekt bovendien voor zich dat ook het isolatiemateriaal gewoon dient te worden aangekocht waardoor ook hier geen extra besparing op kan worden gerealiseerd. De besparing die wordt gerealiseerd door het zelf aanbrengen van spouwmuurisolatie is hoe dan ook dus zeer beperkt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten