Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Spouwmuurvervuiling

Een spouwmuur heeft een tussenruimte tussen twee muren, de spouw genoemd. Hier kan in de loop van de tijd allerlei vuil in terecht komen. Dit kan gebeuren tijdens het bouwen, maar ook gewoon door de jaren heen. Voorbeelden van vervuiling zijn puin, zand, cementresten, en ander vuil. Als je wilt gaan isoleren is het aan te raden een endoscopisch onderzoek te laten doen op de muur om de mate van vervuiling aan te tonen.

Hoe verwijder je vuil?

Mocht de vervuiling groot zijn dan zal het vuil verwijderd moeten worden alvorens isolatie aan te brengen om zo te garanderen dat de isolatie optimaal zijn werk zal doen. Vervuiling in spouwmuren is relatief eenvoudig te verwijderen. Het makkelijkste is door een paar stenen te verwijderen en het vuil er achter weghalen. Vervolgens worden de stenen teruggeplaatst.

Waarom is het belangrijk het vuil te verwijderen?

Vuil in een spouwmuur kan condens veroorzaken als er isolatie wordt aangebracht. Dit kan weer schimmels veroorzaken, waardoor je leefomgeving juist minder gezond en onaangenaam van wordt. De meeste isolatiebedrijven zullen zowel het endoscopisch onderzoek als het verwijderen van eventuele vervuiling uit kunnen voeren. Zo houd je de gehele opdracht bij één bedrijf en kan je dus verzekerd zijn van een snelle afhandeling.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten