Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Staal fundering

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, heeft een staal fundering niks met het materiaal staal te maken. In dit geval is’staal’ een vervorming van het Oud Germaanse woord’stal’ dat voor stevigheid en kracht stond. Een staal fundering betekent dus dat de basis van het huis zo stevig en robuust mogelijk is.

Wat maakt een staal fundering stevig?

De ondergrond van een woning of een gebouw bestaat altijd uit meerdere lagen. De hoger gelegen lagen zijn meestal wat’zachter’ dan de lagen daaronder, maar meestal is er al redelijk snel een laag van de ondergrond te vinden die zo een mate van hardheid heeft dat die een goede ondersteuning voor de fundering biedt. Deze laag wordt de’draagkrachtige bodem’ genoemd. Wanneer de ondergrond hard genoeg is, bijvoorbeeld bij een zandbodem, kan een staal fundering worden gebruikt, wat betekent dat de muren en wanden rechtstreeks op de draagkrachtige ondergrond rusten. Deze constructie is over het algemeen goedkoper dan een fundering met palen.

Wat heeft warmte-isolatie te maken met een staal fundering?

Een staalfundering is dus wel goedkoper, maar kan sneller zijn kracht verliezen dan een fundering met palen wanneer de kwaliteit van de grond om wat voor een reden dan ook verandert, bijvoorbeeld poreuzer wordt. (Subtiel) inzakkingsgevaar is dan meer aanwezig waardoor ook de segmenten van het huis die zich boven de grond bevinden ten opzichte van elkaar kunnen verschuiven waardoor er kieren en spleten ontstaan die weer de isolatie in het bouwwerk aanzienlijk verminderen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten