Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen van staal isolatiewaarde

Bij heel wat oude woningen en gebouwen is er gebruik gemaakt van staal voor de constructie van kozijnen. De reden hiervoor is de sterkte van het materiaal en hoge levensduur. Het nadeel echter is de zeer slechte isolatiewaarde van staal. Staal is een zeer goede geleider wat inhoudt dat warmte en kou makkelijk worden doorgegeven en je zeer veel zal moeten stoken in de winter. Gelukkig zijn daar tal van oplossingen op te vinden en kan je tegenwoordig stalen kozijnen kopen die toch voldoen aan het Bouwbesluit. Het gaat hier om de toevoeging van luchtkamers, een koudebrugonderbreking of een tussenlaag isolerend materiaal.

Stalen kozijnen isolerend maken

Stalen kozijnen zijn niet per definitie isolerend zoals dat met aluminium en houten kozijnen wel het geval is. Doordat het materiaal een goede geleider is, wordt de warmte niet vastgehouden. Door tussen de profielen slecht geleidend isolatiemateriaal vast te zetten, kan dit probleem deels voorkomen worden. Een andere oplossing is een koudebrugonderbreking die ervoor zorgt dat de binnen- en buitenzijden van de stalen kozijnen niet met elkaar in aanraking komen en dus niet kunnen geleiden. Ook luchtkamers werken volgens dat principe. Dit zijn kleine ruimtes tussen binnen- en buitenzijde waarin zich stilstaande lucht bevindt.

 

Offertes van schrijnwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schrijnwerkers