Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kozijnen van staal isoleren

Stalen kozijnen hebben tegenwoordig een zeer goede isolatiewaarde en wanneer ze correct geplaatst zijn, zullen ze dus geen extra isolatie nodig hebben. Bij oudere kozijnen echter willen er wel eens spleten en kieren aanwezig zijn die voor een luchtstroom zorgen die kou binnenlaat. Wanneer dat het geval is, is het raadzaam om extra isolatie aan te brengen aan de stalen kozijnen. Het allerbelangrijkste echter is de kwaliteit van het glas. Dit deel van het raam beslaat de grootste oppervlakte en leidt dus ook tot het grootste warmteverlies bij een verkeerde keuze. Hoe goed de stalen kozijnen ook geïsoleerd worden, als het glas van een te lage kwaliteit is, blijft de algemene isolatiewaarde van het raam ondermaats.

Werken met een dichtingsprofiel

Wanneer het isolatieprobleem zich enkel op het niveau van de stalen kozijnen situeert, kan gebruik gemaakt worden van een dichtingsprofiel. Dit is een soort band in schuim die aangebracht kan worden in grote spleten of gaten. Met behulp van een schroevendraaier wordt de band nauwkeurig in de spleet of kier geduwd zodat deze volledig opgevuld wordt. Nadien wordt het geheel afgewerkt met mastiek zodat er geen enkel gaatje meer overblijft. Hiervoor gebruik je bij voorkeur een spuitpistool.

 

Offertes van schrijnwerkers ontvangen?

Kies voor een erkende schrijnwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende schrijnwerkers