Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Natuurlijke isolatiematerialen: Stro

Een goed geïsoleerde woning is een duurzame woning. Het is nog duurzamer om te kiezen voor natuurlijk isolatiemateriaal. Stro is een voorbeeld van dergelijke natuurlijke isolatiematerialen. Het wordt bovendien al eeuwen gebruikt op die manier. Het isoleert goed tegen kou en geluid en is bovendien biologisch afbreekbaar. Stro is een restproduct van granen en is dus afkomstig uit de landbouw. Omdat het een restproduct is, is het ruim voorhanden en bovendien ook nog eens relatief goedkoop. Natuurlijke isolatiematerialen zijn milieuvriendelijk, prima betaalbaar en vaak net zo effectief of bijna net zo effectief als de gangbare isolatiematerialen.

Wat kost isoleren met stro?

Stro is het meest goedkope natuurlijke isolatiemateriaal. Met €7 euro tot €10 euro per vierkante meter te isoleren oppervlak kun je je woning voor de volle honderd procent op natuurlijke wijze isoleren. Stro wordt veelal gebruikt voor het isoleren van muren en daken. Stro heeft prima isolerende en vochtregulerende eigenschappen en kan praktisch onbewerkt toegepast worden. Stro als isolatiemateriaal heeft geen nadelig effect op de brandveiligheid van een woning. Het stro zit zo dicht op elkaar dat er weinig zuurstof tussen zit en dus erg moeilijk brandt. Stro wordt niet door alle isolatiebedrijven toegepast, omdat het een redelijk specialistisch product is om mee te werken. Wanneer je dus stro als isolatiemateriaal wilt gebruiken, kan het zijn dat sommige isolatiebedrijven er geen ervaring mee hebben.

Wat zijn de nadelen van stro?

Het grootste nadeel van isolatie met stro is misschien wel de benodigde dikte van de muren: circa een halve meter is nodig om een goede isolerende werking te verkrijgen. Voor woonhuizen is stro dus niet geschikt als isolatiemateriaal. Bovendien moet het stro uitermate droog blijven om rotting te voorkomen. Al met al is stro wel erg goedkoop, maar kleven er bijzonder veel nadelen aan waardoor het niet geschikt is voor elke consument.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten