Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie terugverdientijd

Wanneer je er aan denkt om een investering te doen in dakisolatie zal je uiteraard een goed beeld willen hebben van de terugverdientijd. Het spreekt immers voor zich dat je het geïnvesteerde geld zo snel mogelijk zal willen terugverdienen. Hoewel de terugverdientijd van dakisolatie sterk afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de precieze isolatiewaarde alsook de mate waarin de andere onderdelen van het huis zijn geïsoleerd, is er toch sprake van een gemiddelde terugverdientijd. Wij proberen je hier in ieder geval een zo duidelijk mogelijk inzicht in te verstrekken.

Gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar

Het globale rendement dat wordt geboekt bij een standaard dak van 74 m2 in een rijwoning is gelegen rond de €400 euro per jaar. De gemiddelde investering in dakisolatie is dan weer goed voor een bedrag van zo een €1500 à €2100 euro. Wanneer we hier rekening mee houden komen we dan ook uit op een globale terugverdientijd die is gelegen tussen de 3 en 5 jaar. Je dient er rekening mee te houden dat het hierbij uitsluitend gaat om de terugverdientijd. Ook in de jaren daarna zal je dus nog steeds kunnen rekenen op een aantrekkelijk rendement.

Impact op de terugverdientijd van dakisolatie

Bovenstaande maakt het reeds duidelijk dat de gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie zeer interessant te noemen is. Toch zijn er verschillende factoren die een rechtstreekse impact kunnen hebben op het rendement dat wordt behaald. Hoe goed je dak ook is geïsoleerd, wanneer dat niet geldt voor de andere onderdelen van je woning zal er alsnog een bepaald warmteverlies optreden. Dat warmteverlies kan er voor zorgen dat de terugverdientijd alsnog wordt verlengd. Wanneer je echt een optimaal rendement wenst te halen is het dus niet alleen belangrijk om je dak grondig te isoleren, maar ook de andere onderdelen van het huis.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers