Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kruipruimte isolatie terugverdientijd

Indien je er voor kiest om kruipruimte isolatie in huis te plaatsen zal je dat niet alleen doen om mogelijke vochtproblemen op te lossen of te voorkomen, maar ook om het warmteverlies via de vloer te beperken. Uiteindelijk zal de beperking van het warmteverlies namelijk verantwoordelijk zijn voor de terugverdientijd van de investering. Houd er rekening mee dat het daadwerkelijke rendement in dit geval ook niet alleen afhankelijk is van het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar eveneens van bijvoorbeeld de aanwezigheid van vloerverwarming. Bij vloerverwarming gaat er immers veel meer warmte verloren via de kruipruimte als bij bijvoorbeeld verwarming met radiatoren het geval zou zijn.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het aanbrengen van kruipruimte isolatie in huis absoluut geen dure kwestie, in tegendeel. Het prijskaartje van isolatie is door de jaren heen namelijk aanzienlijk gedaald. Indien je vandaag een gemiddelde kruipruimte wenst te laten isoleren ben je afhankelijk van het gebruikte materiaal en de omvang van de vloer een bedrag kwijt tussen ongeveer €1000 en €1500 euro. Door het aanbrengen van een dergelijke isolatie wordt door een gemiddeld gezin een besparing op vlak van gas gerealiseerd van zo een 190 kubieke meter per jaar. In nagenoeg alle gevallen is de terugverdientijd dan ook gelegen tussen de 7 en 10 jaar.

Impact isolerend karakter van de woning

Verschillende factoren oefenen een rechtstreekse invloed uit op het rendement dat kan worden behaald met kruipruimte isolatie. Denk hierbij niet alleen aan het isolerende karakter van het gebruikte materiaal, maar ook aan de aanwezige isolatie op andere plaatsen in huis. Een woning die naast de kruipruimte isolatie ook over andere, doorgedreven isolatie beschikt zal immers uiteraard veel energiezuiniger zijn waardoor een zo optimaal mogelijk rendement in het vooruitzicht kan worden gesteld. In bepaalde gevallen kan het rendement dan ook worden teruggeschroefd tot zo een kleine vijf jaar.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten