Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie terugverdientijd

Vandaag de dag is het voor mensen die een investering doen in met name schelpen isolatie bijzonder belangrijk om de terugverdientijd van hun investering zo beperkt mogelijk te houden. Op het eerste zicht heb je natuurlijk niet veel invloed op de prijs die in rekening wordt gebracht voor de schelpen isolatie op zich, maar door te vergelijken ben je wel verzekerd van de laagst mogelijke prijs. Daarnaast zorgen ook mogelijke subsidies er voor dat de terugverdientijd van schelpen isolatie zo beperkt mogelijk kan worden gehouden.

Gebruik van subsidies

Om de terugverdientijd van schelpen isolatie zo beperkt mogelijk te houden is het belangrijk om na te gaan op welke subsidies je precies recht hebt. Vroeger was dit voor iedereen hetzelfde, maar is de mate waarin een subsidie wordt toegekend afhankelijk van de gemeente waarin je woont. In ieder geval dien je er rekening mee te houden dat het bedrag dat je als subsidie kan ontvangen maximaal 50% zal bedragen van het totaal geïnvesteerde bedrag. Toch, door gebruik te maken van subsidies kan de terugverdientijd van schelpen isolatie extra worden beperkt en dat is altijd mooi meegenomen.

Gemiddelde terugverdientijd

Wanneer we de terugverdientijd van schelpen isolatie onder de loep nemen kunnen we niet anders dan vaststellen dat deze rond het globale gemiddelde ligt. Wanneer we de terugverdientijd van de investering bij diverse isolatiematerialen in detail gaan bekijken ligt deze gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar. Dat is bij schelpen isolatie ook het geval. Het globale rendement ligt bij dit type isolatiemateriaal immers rond de 10% met een mogelijke uitschieter naar 15% bij echt goed geïsoleerde huizen. Dit maakt een investering in schelpen isolatie bijzonder interessant voor mensen die graag een structurele besparing willen realiseren op hun energiefactuur.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten