Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerisolatie terugverdientijd

Investeren in vloerisolatie doe je uiteraard niet zomaar. Omdat er bij het isoleren van je huis stevige kosten komen kijken zal je graag een duidelijk beeld willen hebben van wat de gemiddelde terugverdientijd nu precies is. In het geval van vloerisolatie is de terugverdientijd afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan:

  • het type isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt.
  • de aankoopprijs van het isolatiemateriaal.
  • de subsidies die je kan ontvangen.

Wanneer je de terugverdientijd van je vloerisolatie zo beperkt mogelijk wenst te houden is het in ieder geval ook aan te raden om een objectieve vergelijking tussen de verschillende isolatiebedrijven uit te voeren. Het kostenplaatje van vloerisolatie kan onderling tussen de verschillende bedrijven namelijk zeer aanzienlijke verschillen vertonen.

Globale terugverdientijd tussen 5 en 8 jaar

Een investering in vloerisolatie heeft zichzelf gemiddeld terugverdiend in een periode van tussen de 5 en 8 jaar. Op het eerste zicht lijkt dit vrij lang, maar dat is zeker niet het geval. Veel mensen staan er ook niet bij stil dat buiten deze terugverdientijd een nagenoeg levenslang extra rendement op jaarbasis kan worden geboekt. Het gemiddelde rendement van vloerisolatie is gelegen rond de 8% à 10% per jaar. Dit zorgt voor een aantrekkelijke besparing op de energiefactuur en dat niet alleen voor de eerste 5 à 8 jaar, maar ook voor de daarop volgende jaren. Dit alles zorgt er voor dat een investering in vloerisolatie zeer duurzaam en daardoor erg aantrekkelijk is.

Gemiddelde prijs per vierkante meter

Een investering in vloerisolatie kost je doorgaans een bedrag van €25 euro per vierkante meter. Dit zorgt in de praktijk voor een besparing van zo een €0,25 euro per vierkante meter per maand. Op jaarbasis betekent dit een besparing van €3 euro per vierkante meter. Dit alles zorgt voor een zeer degelijke terugverdientijd die er voor zorgt dat gezinnen er graag voor kiezen om vloerisolatie in huis te laten plaatsen.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten