Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Thermowood

Het isoleren van je huis is helemaal geen gek idee. We proberen ten slotte allemaal manieren te vinden om energie te besparen. Dit doen we omdat de energieprijzen hoog zijn en daarbij omdat we milieubewuster zijn geworden. Dat zijn twee positieve ontwikkelingen waar het isolatiemateriaal Thermowood een bijdrage aan kan leveren. In dit artikel bespreken we wat het precies is en wat de voordelen van woningisolatie zijn.

Wat is Thermowood precies?

Normaliter is vocht een vijand van hout. In de meeste gevallen schimmelt het snel, waardoor hout niet lang mee kan gaan. Met een aantal bewerkingen bestaat er nu Thermowood. Dit materiaal is goed geschikt voor het isoleren van je huis. Het isolatiemateriaal wordt aan de binnenkant van een woning geplaatst. Het product wordt als duurzaam beschouwd en heeft de uitstraling van tropisch hout. Over het algemeen is dit houtsoort goedkoper dan de gemiddelde houtsoorten.

Het hout beschermt je volledig tegen warme en koude lucht en vocht. Het zorgt ervoor dat de binnenkant van de wanden warm blijven, waardoor de verwarming een standje lager kan. Ook zorgt het ervoor dat je geen last hebt van condensatie. Toch zijn er ook wel een aantal nadelen op te noemen. Zo heeft het hout een minimale buigsterkte en kan het in uiterste gevallen niet goed tegen de UV-straling van de zon.

Wat zijn de voordelen van woningisolatie?

Zoals het je al wel duidelijk was brengt het isoleren van je woning veel voordelen met zich mee. Ten eerste bespaar je een hoop geld, omdat de binnenkant van de binnenruimtes warm blijft. Dit zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat, waardoor de verwarming wat rustiger aan kan doen. Het omgekeerde geldt voor de zomer. Het feit dat je milieubewust bezig bent, wordt in sommige gevallen door de gemeente beloont met een subsidie voor woningisolatie. Daarbij wordt je woning meer waard, omdat het een betere energielabel toe gekregen krijgt (in de meeste gevallen).

 

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten