Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolatie tussenwoning

De stookkosten kunnen jaarlijks flink oplopen. In principe kun je hier weinig tegen doen, behalve energie besparen. Een goede manier om energie te besparen doe je door je huis te isoleren. Een goed geïsoleerd huis houdt namelijk warmte of kou buiten de deur. In dit artikel vertellen we je hoe je een tussenwoning kunt isoleren en wat de voordelen daar van zijn.

Hoe werkt het isoleren?

Het voornaamste doel van isoleren is om warme/koude lucht en vocht buiten de deur te houden. Op deze manier laat je de verwarming geen onnodig werk doen, waardoor je flink wat centen op jaarbasis kunt besparen. In principe werkt het heel simpel. Indien je gebruik maakt van spouwmuren worden er gaten in de muur geboord die bijvoorbeeld gevuld worden met glaswol of glaswolvlokken. Deze stoffen laten geen warme/koude lucht binnen en zijn brandwerend. Op deze manier verlaag je niet alleen de stookkosten, maar is je huis ook nog eens brandvrij.

Het isoleren van een tussenwoning ligt wel even net wat anders dan het isoleren van een vrij staand huis. Je hebt namelijk met buren te maken. Om je huis zo goed mogelijk te kunnen isoleren, is het beter als de buren hetzelfde doen. Anders kan er alsnog warme en koude lucht of vocht via de zijgevels naar binnen komen. Dan zou je dus niet optimaal gebruik maken van de voordelen die een goede isolatie te bieden heeft.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen zijn in de tekst al deels in kaart gebracht. Doordat de verwarming minder hard hoeft te stoken, verlaag je de stookkosten op jaarbasis. Daarbij lever je een goede bijdrage aan het milieu, waar de volgende generatie je dankbaar voor zal zijn. Uiteindelijk (helemaal als je de buren ook kunt overtuigen) zal je huis meer waard kunnen worden.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten