Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakisolatie veelgestelde vragen

Veel mensen die van plan zijn om dakisolatie te voorzien in hun woning zitten nog met heel wat vragen opgezadeld. Wij hebben de belangrijkste en meest gestelde vragen verzameld en geven je er graag een antwoord op!

  • Is dakisolatie duur?

Dakisolatie heeft over het algemeen de reputatie vrij duur te zijn, maar is dat wel zo? Niet altijd. Het is mogelijk om het dak van je woning op tal van verschillende manieren en met diverse materialen te isoleren. Door het uitvoeren van een goede vergelijking zorg je er overigens voor dat je de aankoopprijs van je dakisolatie zo beperkt mogelijk kan houden.

  • Kan ik mijn dak ook aan de buitenkant isoleren?

Ja en nee. Het isoleren van een dak aan de buitenkant is uitsluitend mogelijk wanneer je over een plat dak beschikt. Bij een plat dak kan je er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van isolatieplaten, maar dat is bij een schuin of hellend dak niet het geval.

  • Is zelf mijn dak isoleren mogelijk of niet?

Steeds vaker kiezen mensen er voor om zelf hun huis te isoleren. Ze doen dit omdat ze op die manier de werkuren hopen uit te sparen. Ook voor dakisolatie is dit het geval. Op het eerste zicht mag het plaatsen van dakisolatie dan wat moeilijk lijken, wanneer je voldoende onderzoek doet en een goede planning maakt kan je dit karwei probleemloos zelf uitvoeren.

  • Hoe snel is mijn investering in dakisolatie terugverdiend?

Dakisolatie staat er om bekend over een zeer beperkte terugverdientijd te beschikken. Bij een standaard woning met een dak van ongeveer 74 vierkante meter kan je al snel rekenen op een besparing op jaarbasis van €400 euro. Gezien het feit dat de gemiddelde investering in dakisolatie tussen de €1500 en €2100 euro is gelegen bedraagt de terugverdientijd ongeveer tussen de 3 en maximaal 5 jaar.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkende dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakdekkers