Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Schelpen isolatie veelgestelde vragen

Denk je er net als zoveel andere mensen eveneens over na om schelpen isolatie toe te passen in de kruipruimte van je woning? In dat geval is de kans groot dat je, jezelf nog een aantal vragen zal stellen. Wij geven je graag een passend antwoord op de meest gestelde vragen.

  • Is het duur?

Veel mensen die schelpen isolatie in hun kruipruimte willen plaatsen worden afgeschrikt door de vrij dure reputatie die schelpen isolatie heeft. Inderdaad, wanneer we de prijs van schelpen gaan vergelijken met die van bijvoorbeeld parels of isolatiematten kunnen we vaststellen dat schelpen iets duurder zijn. In principe dien je rekening te houden met een prijs die, afhankelijk van het type isolatiemateriaal zo een €5 à €8 euro per vierkante meter duurder kan uitvallen.

  • Hoe goed werkt schelpen isolatie echt?

Schelpen isolatie werkt zeer goed. Schelpen vormen één van de best isolerende materialen die er gewoon in de natuur zijn terug te vinden. Daar komt bij dat schelpen ook niet alleen warmteverlies tegengaan, maar ook nog eens het vocht absorberen waardoor ook dergelijke vervelende problemen in huis moeiteloos voorkomen kunnen worden.

  • Beperkt het ook warmteverlies in de vloer?

Absoluut. Schelpen isolatie mag dan in eerste instantie in de kruipruimte worden toegepast omdat het opstijgend vocht een halt toe roept, dat neemt niet weg dat het ook een prima bescherming biedt tegen warmteverlies. Door het toepassen van schelpen isolatie in de kruipruimte van je huis sla je dan ook eigenlijk twee vliegen in één klap.

  • Wat is de levensduur van schelpen isolatie?

Over het algemeen gaat schelpen isolatie een leven lang mee. Dit wil zeggen dat je de investering in dit type isolatiemateriaal slechts één keer dient te maken waarna je er wel ieder jaar opnieuw een meer dan degelijk rendement door ondervindt. Let wel, schelpen kunnen breken, maar zelfs dan moeten ze niet of nauwelijks op vlak van werking inboeten.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een erkend isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende isolatiespecialisten